Прототип на Lucid Air бие Jaguar и Tesla с голяма разлика

Електромобили

В този блог: Тестови модел на Lucid разби времената на Jaguar и Tesla.

Lucid Air обещава да е доста бърза и пъргава кола. Въпреки че моделът не е в масово производство, разликата във времената с I-Pace е достатъчно голяма.

Laguna Seca явно е популярна писта за тестване на електромобили. Само няколко седмици след като от Jaguar обявиха, че са поставили рекорд със своя I-Pace, днес екипът Lucid разби този рекорд. Излизащият скоро седан Air е минал пистата за 1:41.67 в сравнение с 1:48.18 за Jaguar.

Уловката е, че моделът на Lucid е все още прототип, а не производствен модел. От компанията твърдят, че задвижването е "като на колите в шоурума", но въпреки това моделът е бил екипиран с високотемпературни спирачки, олекотено шаси, ролбари и спортни седалки.

Всъщност от Lucid са успели да свалят времето до 1:39.30, но за целта са използвали гуми Pirelli P Zero Trofeo R. Те са разрешени на пътя, но са предвидени за по-скоро за състезателни коли. От Lucid твърдят, че рекордьорът се различава от производственото тегло "само с няколко процента", но добавката от по-добри спирачки и намалянето на тегло значително подобряват представянето. Въпреки това, 7 секудни са много време и най-вероятно има истина в обявената бързина на колата.

Друга интересна подробност е, че колата на Lucid е била управлявана от инженер, докато за модела на Jaguar е бил нает професионален пилот.

Ето и видеото, в което "инженерът" си кара доста добре:

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 5 от 5 на база 1 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Мммм да прилича на доста състезателно оборудвана кола - ако са й такива данните в производствен вариант - яко!

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари