485 пробег за KIA e-NIRO и вероятни доставки от края на 2018

Електромобили

В този блог: По новия WLTP цикъл електро версията на KIA NIRO получи официално 485 км пробег.

Наречен e-NIRO, първи бройки от новия електромобил на KIA очакваме да пристигнат у нас към края на 2018 г., а цените може да бъдат обявени през октомври.

Преди това моделът ще бъде показан на парижкия автосалон (4-14 октомври) където като цяло се очакват доста електромобилни премиери и новини. След това, според международното прес съобщение на компанията, доставките трябва да започват в края на годината в Европа. Дали ще се получи или по-скоро нещата ще се случват в началото на 2019-та засега не е ясно със сигурност.

Както и Hyundai Kona, e-Niro ще се предлага с две батерии – 39 и 64 кВтч. Официално, с малката батерия пробегът е 312 км, а с по-голямата 485 км. Това е средно. За 64 кВтч батерията дават 615 км градско. Не е непостижимо, предвид теста с Hyundai Kona за 510 км при скорост до 90 км/ч.

Като разход дават 13.9 кВтч/100 км с по-малката и 14.3 кВтч/100 км с по-голямата батерия. Показателите са като на Kona, което е малко странно, защото e-NIRO е с около 18 по-дълъг.

За DC зареждане KIA дава 100 кВт мощност, но вече знаем, че при Kona максимумът е 70 кВт и очакваме при e-NIRO да е същото. Виж това видео за Kona с точните мощности и време за зареждане.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Никак не е зле, само с цената да не объркат работата

Ангел Райковски
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума