Tesla с потенциален интерес да прави Mercedes е-бусове с дълъг пробег

Електромобили

В този блог: Вановете на Mercedes може да получат бързо голям пробег с батерии от Tesla.

Под голям пробег имаме предвид 500-600 км, което въобще не е по силите на първия eSprinter направен от Mercedes-Benz. Едно сътрудничество с Tesla може да промени веднага нещата, както подсказа в туитър Елон Мъск.

По думите му, нещата с логистиката в Tesla са сложни и решението е или да вземат необорудвани ванове от Mercedes, така че бързо да могат да започнат сглобяване или да произвеждат свои от нулата. И в двата случая според Мъск няма да има голяма разлика в крайния брой произведени ванове, но така или иначе приоритетът за Tesla са Model Y, соларните керемиди, пикапът, камионът и новият Roadster.

Мъск нарече Sprinter чудесен ван и подсказа, че компанията му може да направи запитване към Daimler за доставка на Sprinter-и.

Първият електрически Sprinter, който Mercedes започна да произвежда, се предлага с 41.4 кВтч и 55 кВтч батерии, съответно за около 115 км и 150 км пробег при добри условия. С 200 кВтч батерия от Tesla пробегът може да нарасне потенциално до 600 км или 400 при лоши условия или бързо шофиране.

По-интересното в тази евентуална възможност е дали ако двете компании се споразумеят, Tesla ще прави eSprinter ванове само за своите нужди или ще предложи решението и на други компании/клиенти.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения