Tesla Model 3 LR с базова цена €57,900 в Германия (€68,600 за Performance)

Електромобили

В този блог: Tesla започна да пуска подробности и цени за Model 3 в Европа.

Вече имаме информация за базовите цени на средно и високо ниво варианти от няколко държави, като цените са сравнително сходни, но все пак различни. Доставките на Model 3 в Европа се очаква да започнат в началото на 2019 г.

Компанията започна да праща имейли до хора направили резервации от Германия, Испания, Швеция, Франция и др. По информация на ecomento.de, в Германия базовата цена на Model 3 с голямата батерия е €57,900, а топ Performance версията стартира от €68,600.

На този етап информация е, че първите доставки се очакват в началото на февруари 2019, като датата на доставка ще зависи от номера на резервацията, мястото на доставка и опциите на съответната кола.

Както и в щатите, и в Европа първоначално ще бъдат доставяни коли само с най-голямата батерия, плюс "Model 3 Performance" спортната версия. По новия WLTP цикъл пробегът с най-голямата 74 кВтч батерия е 544 км, което при определени условия ще е постижимо, както при Hyundai Kona Electric, който при скорост до 90 км/ч прави 510 км пробег с 64 кВтч батерия.

Динамиката на спортното изпълнение е доста добра: 3.7 сек от 0 до 100 км/ч и 250 км/ч максимална скорост. Според Tesla, за 30 минути на Supercharger станция с CCS адаптер батерията на Model 3 поема заряд като за 270 км пробег.

Всички Model 3 коли са оборудвани с Autopilot хардуера, който може да се използва при заплащане на съответния пакет, но засега цената за Европа е неизвестна. Не е ясно и кога идва най-евтиният вариант на Model 3, като според Tesla това вероятно ще е през втората половина на 2019 г. Ако съдим по разликата между сегашните две нива, базовото ниво може да стартира на цена от сорта на €49,700.

Хора в тази дискусия

Коментари (6)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. гост

Погрешна ви е информацията. Няма medium range батерия, и двата варианта са long range. Разликата е че единият е performance а другият е обикновен dual motor. Standard range когато го пуснат на пазара вероятно ще струва около €40к

  Прикачени
  гост

Да, благодарско, коригирахме. Средно има в щатите, вероятно и в Европа ще го пуснат. Но €40к... засега съм скептичен, ще е толкова ниско цената. Ще видим.

  Прикачени
  гост
  1. Nikola

Ако стандартния вариант е 40к ще загубят клиенти, повечето хора смятат че ще е под 40к със сигурност.
Дори при смятане на пренос + данъци и такси 35k USD != 40k EUR

Да не забравяме, че Hyundai Kona Electric & KIA e-Niro ще се появят най-вероятно по същото време на пазара. Конкуренцията е добре за всички ни, най-вече за крайните потребители!

Бъдещето ще е вълнуващо!

  Прикачени
  гост
  1. Орлин

Цената за Европа на Autopilot е 5300€

La Model 3 est équipée de série des mêmes équipements et capteurs du système Pilotage automatique que la Model S et le Model X. Avec l’option Système Pilotage automatique amélioré (5 300€), la Model 3 adaptera son allure aux véhicules la précédant, maintiendra son cap dans sa voie, manœuvrera dans une place de stationnement et pourra gérer automatiquement le parking dans une place étroite.

Виж още
  Прикачени
  Последно редактиран Преди 5 месеца от Орлин Орлин
  1. Мъри Иванов

Nikola, така или иначе в щатите като гледам няма да се появи скоро $35К варианта. Не вярвам да падне под 40K евро в Европа, както и аз лично смятам, че по-скоро цената му ще е около 45K евро.

  Прикачени
  гост
  1. Nikola

@Мъри Иванов

Най-вероятно да, просто споделих мнение, в което споменах и някои от скорошните алтернативи.
Резервацията си ми седи, макар да е out of reach.

Ще се радвам много да видя първите Model 3 в България. Освен ако нямам път навън, разбира се.
45К евро е доста ОК цена, за цялостния пакет който Model 3 предоставя - вкл. и software.

Успех на скорощните собственици!

п.с. проверих mytesla, все още не мога да "поръчам"

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна