Tesla Model 3 LR с базова цена €57,900 в Германия (€68,600 за Performance)

Електромобили

В този блог: Tesla започна да пуска подробности и цени за Model 3 в Европа.

Вече имаме информация за базовите цени на средно и високо ниво варианти от няколко държави, като цените са сравнително сходни, но все пак различни. Доставките на Model 3 в Европа се очаква да започнат в началото на 2019 г.

Компанията започна да праща имейли до хора направили резервации от Германия, Испания, Швеция, Франция и др. По информация на ecomento.de, в Германия базовата цена на Model 3 с голямата батерия е €57,900, а топ Performance версията стартира от €68,600.

На този етап информация е, че първите доставки се очакват в началото на февруари 2019, като датата на доставка ще зависи от номера на резервацията, мястото на доставка и опциите на съответната кола.

Както и в щатите, и в Европа първоначално ще бъдат доставяни коли само с най-голямата батерия, плюс "Model 3 Performance" спортната версия. По новия WLTP цикъл пробегът с най-голямата 74 кВтч батерия е 544 км, което при определени условия ще е постижимо, както при Hyundai Kona Electric, който при скорост до 90 км/ч прави 510 км пробег с 64 кВтч батерия.

Динамиката на спортното изпълнение е доста добра: 3.7 сек от 0 до 100 км/ч и 250 км/ч максимална скорост. Според Tesla, за 30 минути на Supercharger станция с CCS адаптер батерията на Model 3 поема заряд като за 270 км пробег.

Всички Model 3 коли са оборудвани с Autopilot хардуера, който може да се използва при заплащане на съответния пакет, но засега цената за Европа е неизвестна. Не е ясно и кога идва най-евтиният вариант на Model 3, като според Tesla това вероятно ще е през втората половина на 2019 г. Ако съдим по разликата между сегашните две нива, базовото ниво може да стартира на цена от сорта на €49,700.

Коментари (6)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Марто

Погрешна ви е информацията. Няма medium range батерия, и двата варианта са long range. Разликата е че единият е performance а другият е обикновен dual motor. Standard range когато го пуснат на пазара вероятно ще струва около €40к

  прикрепени файлове
 

Да, благодарско, коригирахме. Средно има в щатите, вероятно и в Европа ще го пуснат. Но €40к... засега съм скептичен, ще е толкова ниско цената. Ще видим.

  прикрепени файлове
 
  1. Nikola

Ако стандартния вариант е 40к ще загубят клиенти, повечето хора смятат че ще е под 40к със сигурност.
Дори при смятане на пренос + данъци и такси 35k USD != 40k EUR

Да не забравяме, че Hyundai Kona Electric & KIA e-Niro ще се появят...

Ако стандартния вариант е 40к ще загубят клиенти, повечето хора смятат че ще е под 40к със сигурност.
Дори при смятане на пренос + данъци и такси 35k USD != 40k EUR

Да не забравяме, че Hyundai Kona Electric & KIA e-Niro ще се появят най-вероятно по същото време на пазара. Конкуренцията е добре за всички ни, най-вече за крайните потребители!

Бъдещето ще е вълнуващо!

Прочети повече
  прикрепени файлове
 
  1. oritomov

Цената за Европа на Autopilot е 5300€

La Model 3 est équipée de série des mêmes équipements et capteurs du système Pilotage automatique que la Model S et le Model X. Avec l’option Système Pilotage automatique amélioré (5 300€), la Model 3...

Цената за Европа на Autopilot е 5300€

La Model 3 est équipée de série des mêmes équipements et capteurs du système Pilotage automatique que la Model S et le Model X. Avec l’option Système Pilotage automatique amélioré (5 300€), la Model 3 adaptera son allure aux véhicules la précédant, maintiendra son cap dans sa voie, manœuvrera dans une place de stationnement et pourra gérer automatiquement le parking dans une place étroite.

https://www.presse-citron.net/voici-les-tarifs-officiels-de-la-tesla-model-3-qui-sera-disponible-en-france-debut-fevrier-2019/

Прочети повече
  прикрепени файлове
  Коментарът беше редактиран на Преди 5 дни by oritomov oritomov
  1. Мъри Иванов

Nikola, така или иначе в щатите като гледам няма да се появи скоро $35К варианта. Не вярвам да падне под 40K евро в Европа, както и аз лично смятам, че по-скоро цената му ще е около 45K евро.

  прикрепени файлове
 
  1. Nikola

@Мъри Иванов

Най-вероятно да, просто споделих мнение, в което споменах и някои от скорошните алтернативи.
Резервацията си ми седи, макар да е out of reach.

Ще се радвам много да видя първите Model 3 в България. Освен ако нямам път навън,...

@Мъри Иванов

Най-вероятно да, просто споделих мнение, в което споменах и някои от скорошните алтернативи.
Резервацията си ми седи, макар да е out of reach.

Ще се радвам много да видя първите Model 3 в България. Освен ако нямам път навън, разбира се.
45К евро е доста ОК цена, за цялостния пакет който Model 3 предоставя - вкл. и software.

Успех на скорощните собственици!

п.с. проверих mytesla, все още не мога да "поръчам"

Прочети повече
  прикрепени файлове
 
Все още няма коментари по темата

Включи се с коментар

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна