Nissan LEAF с 60 кВтч батерия и 100 кВт DC зареждане от май 2019

Електромобили

В този блог: С известно отлагане версията на новия Nissan LEAF с 60 кВтч батерия ще бъде представена по време на CES 2019.

Информацията е на колегите от германския електромобилен блог electrive, които на Nissan събитие по-рано тази седмица са научили, че LEAF 60 кВтч ще бъде представен по време на шоуто за потребителска електроника в Лас Вегас на 8 януари 2019 г.

След това моделът ще се предлага в Европа от май 2019, с по-мощно 100 кВт DC зареждане. Има обаче и един потенциален недостатък – по време на събитието е подсказано, че няма да има течно охлаждане на батерията.

Това на този етап не е потвърдено, но предвид #Rapidgate историята с настоящия LEAF 40 кВтч заради ограничаване на мощността на зареждане след няколко последователни DC зареждания (като на дълъг път), е важно Nissan да направи промени. Ако съдим по настоящите коментари, това може и да не е направено, но трябва да изчакаме, за да разберем със сигурност.

Странното е, че допълнително охлаждане има при Nissan e-NV200 40 кВтч, с помощта на вентилатор, който се включва по време на DC зареждане.

В развитието на модела има и промяна не само в капацитета на батерията. Nissan потвърди, че за по-голямата батерия ще се използват клетки произведени от LG Chem. Новият LEAF също така ще е по-мощен – 149 кВт срещу 110 кВт за настоящия.

Последната информация, с която разполагаме в момента е, че 60 кВтч батерията ще струва €5,800 повече, но Nissan ще продължи да предлага и сегашната 40 кВтч батерия.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения