Audi e-tron quattro поддържа продължително 150 кВт зареждане

Електромобили

В този блог: След известно забавяне Audi e-tron quattro вече има хомологация и демонстрира мощно зареждане.

Германският електромобилен блог electrive писа днес за продължаващи софтуерни проблеми забавящи доставките на модела, но след публикация в изданието компанията е изпратила съобщение, че e-tron quattro тъкмо е получил хомологация.

Междувременно, технологичният директор на FastNed Роланд ван дер Път сподели в интернет графика, от която се вижда, че e-tron quattro зарежда продължително време с мощност 150 кВт и дори малко повече.

Зарядната сесия, която Път споделя, започва при около 29% заряд в батерията и продължава до пълно зареждане на батерията с капацитет 95 кВтч. Според Audi времето за зареждане до 80% е 30 минути и графиката абсолютно потвърждава, че това е възможно.

Audi-e-tron-zarezhdane

Мощността дори скача на 155 кВт при достигане на 60% заряд и остава в рамките на 150 кВт почти до 80%, което е впечатляващо и досега не сме виждали такова продължително бързо зареждане с толкова висока мощност.

Засега това е електромобилът с най-мощно зареждане, но още не казваме на пазара, заради забавянето. Най-вероятно доставките ще започнат в началото на 2019 г., като определено няма да стартират в последните дни на настоящата година, както се очакваше. Според компанията вече има над 15,000 резервации за e-tron quattro.

Короната за най-мощно зареждане ще отиде при Porsche Taycan когато моделът излезе през 2019 г., като на този етап друг производител не е обявявал такава мощност.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения