1300 зареждачки монтира Opel в Рюселсхайм с дотация от икономическото министерство

Електромобили

В този блог: Мащабен проект с участието на местния университет превръща града на Opel в електрически.

Инициативата е подкрепена финансово от германското Министерство на икономиката и включва монтиране на около 1300 зарядни станции из града в следващите месеци. В София предстои да бъде обявен проект за 25.

Бройката на устройствата е голяма и те ще бъдат разпределени навсякъде: във всички жилищни квартали, в централата на Opel, в кампуса на Туниверситета Райнмайн, на паркингите на избрани супермаркети и търговски центрове и пред общинската клиника.

Проектът е сред най-амбициозните, на които сме попадали и за изпълнението му партньорите получават около €12.8 милиона, с които да реализират изпълнението поетапно до 2020 г.

Според сметките всяка зарядна станция ще обслужва 72 жители, което е най-голямата гъстота не само в Германия, но и в цяла Европа. В добавка ще бъдат монтирани още 400 зарядни станции на частни имоти, 350 от които на Opel сгради, за нуждите на служители. За сравнение, в момента в Хамбург (с население 1.8 милиона жители) има 785 обществени зарядни станции.

Opel участва в проекта с предоставяне на места за паркиране, на които ще бъдат монтирани 600 обществено достъпни зарядни. Университетът от своя страна допринася Рюселсхайм да се превърне в електромобилна лаборатория каквато досега няма в Германия. В процес на разгръщане на проекта ще бъдат събирани технически данни като стабилност на доставяните услуги и мрежовата интеграция, наред със социално-икономически аспекти като модели на поведение в мобилността.

Тези данни ще са много ценни за различни страни в проекта като общински служби, оператори, търговски вериги и други и ще позволят на учени от университета да предвиждат бъдещи модели на натоварване на електрическите мрежи и нуждите за зареждане на ползвателите на електромобили. В допълнение към 20-те зарядни станции предвидени за университета, там ще бъдат монтирани и системи за съхранение на енергия.

Мащабът на този проект е предизвикателен, като се има предвид на колко много обществени места трябва да бъде изградена зарядна инфраструктура и колко много организации и компании ще бъдат ангажирани. Изглежда като много интересно начинание, в което да се участва.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума