Opel Vivaro също с електро версия от 2020 г.

Електромобили

В този блог: След новината за Zafira, има потвърждение и за електрически Vivaro.

Говорим за един и същи ван с много разновидности, който се предлага и в момента от Peugeot, Citroen и Toyota. От 2020 г. форматът се разширява и Opel пуска електро версии на Zafira и Vivaro.

ДВГ вариантите ще са налични още в края на лятото, в три Cargo варианта:

  • 4.60 метра
  • 4.95 метра
  • 5.30 метра

Максималният товарен обем е 6.6 куб. метра и до 1400 кг, което според Opel е с 200 кг повече от настоящата версия на модела. Има увеличение и в капацитета за теглене. Новият модел ще дърпа до 2500 кг, с 500 повече от сегашния.

Дотук добре, варианти има, работните параметри са добри. Важно е обаче да видим каква ще е електрическата задвижваща система. През 2020 г. технологиите при батериите ще са още по-усъвършенствани, но в момента на пазара няма особено гъвкави решения. Renault Kangoo ZE е с 33 кВтч батерия, а Nissan e-NV200 с 40 кВтч.

В eCars постъпват все повече запитвания за електрически ванове, но реализациите са все още малко, поради недостатъчния пробег. Vivaro е голям, особено най-дългият, и е важно да бъде оборудван с по-адекватна система, например поне 70 кВтч батерия и 100 кВт DC зареждане. Ако има и 22 кВт AC бордово зарядно ще е шампион.

Междувременно, през първата половина на 2019 г. Opel ще отвори възможността за резервации на електрическия Corsa, както и на Grandland X плъгин хибрид. Има обещание и за електрически вариант на Mokka X, но сега първата цел, вече като собственост на PSA, е до 2020 г. Opel да излезе на печалба.

Vivaro е кандидат за нашата сервизна дейност по изграждане на зарядна инфраструктура за електромобили, но нека видим какви ще са техническите параметри, а и след година на пазара може да има конкурентни модели, сред които да се избира.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения