Aiways U5 електро SUV с актуална версия в Женева през март

Електромобили

В този блог: Нов китайски SUV с електрическо задвижване и прилични характеристики.

В Китай се работи все повече по нови електро модели, често от новосформирани компании. Една от тези нови компании е Aiways, която гласи първия си електрически SUV наречен U5 за автосалона в Женева.

Aiways U5 беше показан като концепт в Пекин, но за Женева компанията е подготвила производствен вариант. Засега няма информация за реализацията на модела в Европа, но по време на салона нещата трябва да се поизяснят.

Ето техническите данни на Aiways U5:

  • Мощност - 140 кВт (315 Нм)
  • Батерия - 63 кВтч (с течно охлаждане)
  • Енергийна плътност на батерията - над 170 Wh/kg
  • Пробег - над 460 км (при оптимални условия)

Пробег над 450 км с 63 кВтч батерия е постижим, като акцентът наистина е оптимални условия. В подкрепа на това, има тест с Hyundai Kona, например, който е изминал 510 км със скорост до 90 км/ч.

Реално може да се разчита на сигурни 350-380 км, което ще спада при магистрална скорост и ще се вдига при умерено каране и добри атмосферни условия.

Зареждането зад малка странична решетка в предната броня не е типично, като до AC порта виждаме CHAdeMO. Интересно е дали биха предлагала модела в Европа с CCS DC зареждане.

Интериорът е подобаващо модерен, с два широки екрана - един за шофьора и един централен. Поне от снимките се вижда високо ниво на изпълнение, което също е една от тенденциите, които наблюдаваме при китайските компании.

aiways-u5-elektricheski-suv-interior

Самият факт, че поредна китайска компания идва да покаже нов електро SUV в Европа показа активизирането и амбициите на китайците в новия електрически сегмент. Ето как изглеждат тези на Aiways:

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари