SF Motors пуска в серийно производство електрически кросоувър с близо 500 км пробег

Електромобили

Китайската стартъп компания SF Motors набра доста скорост през последните две години и по всичко личи, че има сериозни намерения към присъствието си на електромобилния пазар.

Компанията стартира своята нова  "Seres" марка и се готви да пусне в серийно производство елегантен електрически кросоувър с името SF5, за който се твърди, че разполага с 90 кВтч батерия и може да измине близо 500 км с едно зареждане.

SF Motors получи сериозна подкрепата от китайската компания Sokon и вече разполага с два производствени завода в САЩ и Китай.

Техните електромобили ще се произвеждат на родна земя и в бившия завод на Hammer в САЩ, а със сглобяването и технологиите ще им помага един от създателите на Tesla, Martin Eberhard, който стартира собствена компания за задвижващи системи за електромобили.

Ето накратко и някои от спецификациите на F5, които знаем до момента:

  • Максимална мощност: 510 кВт
  • Момент на въртене: 1040 Нм
  • Ускорение от 0 до 60 км/ч: 3.5 сек
  • Максимална скорост: 250 км/ч

SF Motors също така обявиха и версия с по-малка 33 кВтч батерия и по-малък двигател, и някои от екстрите, с които и двата модела ще разполагат.

  • Централна конзола с 17-инчов мултимедиен сензорен екран с Ali OS 2.0
  • Повече от 30 активни и пасивни конфигурации на безопасност
  • OBC и система за зареждане от превозно средство (V2V)
  • Леко алуминиево шаси, проектирано специално за електромобили

От SF Motors смятат, че ще могат да произвеждат по 150,000 модела на година в двата си завода, като 2/3 от производството ще бъде в Китай. Идната седмица се очаква да научим и цената на SF5 по време на автомобилното изложение в Шанхай, когато ще бъдат отворени и предварителните резервации.

От компанията също така споделиха, че планират да продават своите електромобили в цял свят, а първите доставки се очаква да започнат през есента на тази година.

 

 Seres, SF5

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума