VW представи концепция за електрически SUV I.D. ROOMZ

Електромобили

VW все още са на вълна концепции и тази седмица представиха най-новото си футуристична идея на автосалона в Шанхай, Китай.

Към семейството на новата електромобилна марка I.D сега се присъединява и спортен SUV модел с името ROOMZ, който се очаква да види бял свят в рамките на следващите две години.

За начало VW планира да пусне I.D ROOMZ на китайския пазар през 2021, а след това в Европа и САЩ.

По време на официалното представяне на колата от VW споделиха и някои от характеристиките на спорното SUV возило.

I.D ROOMZ е планиран с 82 кВтч батерия, с която се твърди, че могат да се изминат около 450 км с едно зареждане по новият WLTP стандарт.

Тази батерия ще поддържа зареждане с мощност до 150 кВт, а зареждането до 80% на бързи станции с такава мощност ще отнема около 30 мин.

Електромоторите са разположени на двете оси и са с мощност от 225 кВт, а тази мощност позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,6 сек.

Максималната скорост на I.D ROOMZ е фабрично ограничена до 180 км/ч, а от VW споделиха също, че електромобилът ще бъде оборудван с най-новата технология за автономно управление и интериорът е специално предназначен за такъв тип шофиране .

В автономен режим, седалките могат да се накланят и да се въртят, за да улеснят разговорите между пътниците, а голяма част от интериорът е направен от естествени материали.

Eто и някои от снимките на I.D ROOMZ, които VW пусна.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения