Seat пуска електрическа версия на Mii от есента на 2019

Електромобили

Seat потвърди, че ще пусне електрическа версия на своя малък автомобил Mii през есента на тази година.

Новият модел, базиран на бензиновия Mii, споделя много с Skoda Citigo и Volkswagen Up! и вероятно единствения начин да разбереш, че тази кола се движи на ток е липсата на ауспух.

Дизайнът отвътре също е много сходен с този на  e UP!, като изключим освеженият контролен панел и някои други дребни детайли.

Mii Electric ще разполага с 36,8 кВтч батерия, която според Seat ще позволява около 260 км пробег с едно зареждане по WLTP стандарта. Електромоторът с мощност 61 кВт дава възможност за ускорение до 50 км/ч в рамките на 3,9 сек.

Колкото до зареждането, засега от Seat споделят само, че батерията може да се напълни до 80% от зареждане чрез бордовото 7,2 кВт зарядно в рамите на четири часа.

Все още няма обявена цена за Seat Mii Electric, но се очаква тя да бъде в диапазона 18-20,000 евро. Предварителните продажби трябва да започнат през септември, а първите доставки да се случат в края на тази и началото на следващата година.

С идването на електрическата версия на Mii, Seat спира да произвежда бензиновия вариант на този модел от юли тази година.

Ето и няколко снимки на Mii Electric, които Seat пусна.

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Stanislav Subashev

ако е 20к евра и в БГ определено си взимам една!

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна