Peugeot e-208 с базова цена от €30,450 в Германия

Електромобили

Няколко месеца, след официалното представяне на колата, Peugeot e-208 вече може да се поръча на немската страница на марката, където тази седмица бе отворен конфигуратора.

Peugeot e-208 започва от стартова цена €30,450 за “Active” версията, но благодарение на местните екологични субсидии тя пада до €26,450.

Преди няколко месеца Peugeot отвори резервации за e-208 в няколко европейски страни, но това е първият конфигуратор, който виждаме с цени и различни видове опции.

Тази цена е доста по-голяма от началната цена на дизеловата версия, която е €19,850. Бензиновата версия също е значително по-евтина и се предлага на стартова цена от €16,600  за същото ниво „Active”, но електрическата версия има много по-добра производителност от всеки един от моделите, работещи с изкопаеми горива.

Ако сравняваме цената на e-208 с тази на други електромобили от същия клас виждаме, че от Peugeot определено са избрали добра конкурентна цена.

Базовата версия на Nissan Leaf с 40 кВтч батерия например започва от €36,800 в Германия. Peugeot e-208 има по-голяма 50 кВтч батерия и струва с близо €6,000 по-малко от един от най-продаваните електромобили в Европа.

Leaf може би не е най-доброто сравнение, но със сигурност модели като електрическото MINI и Honda e, която скоро се задава на пазара ще имат доста проблеми с продажбите, ако цените им са над €30,000, предвид значително по-малките батерии, с които разполагат.

Всеки, който иска да си поиграе с конфигуратора може да го направи на сайта на Peugeot. Уверете се, че сте избрали “Elektro” от “Wählen Sie Ihr Modell” менюто в горната част на страницата.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари