e-troFit конверсия на дизелови автобуси до електрически

Електромобили

Нетипично на пръв поглед за дейността, германската компания за електроника и софтуер In-tech, е основала поделение за преоборудване на употребявани дизелови автобуси в електрически, при това серийно, не като единични проекти.

В градска среда обикновено има много автобуси и често не малко от тях не в добро техническо състояние. Скорошна екскурзия в Белгия и Испания ми показа, че в градове като Брюксел и Барселона (особено в Брюксел) има доста изтормозени дизелови возила, които при обновяване биха могли да работят много по-ефективно и без да отделят вредни газове и шум в движение.

При In-tech нещата вървят така, че за доставчик на задвижващи системи е избрана ZF и вече е направена поръчка за изработване на кит за преоборудване на автобуси с нисък под. Работата е в ход и първите e-troFit (вече електрически) автобуси са планирани за пускане по улиците в четвърто тримесечие на 2019 г. като през следващата ще бъдат представени технологични решения и за други типове автобуси.

Според In-tech, вече са получени и първи поръчки. Има също заявен интерес от общини и частни оператори от различни точки на света.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума