Jaguar пусна ново мобилно приложение за електрическия I-Pace

Електромобили

С ново мобилно приложение, Jaguar цели да осигури повече увереност в притежанието на електромобил на новите собственици.

Алгоритъм в приложението следи ежедневното шофиране и след това изчислява разходите за придвижване, като показва също колко от капацитета на батерията е изразходван и колко често трябва да се зарежда I-Pace, за да се покриват индивидуалните нужди от шофиране.

На този етап в Jaguar е събрана информация от 35,000 I-Pace пътувания и според компанията средно собствениците шофират до 350 км седмично. Средното пътуване продължава около 14 км и в резултат на тези данни според Jaguar 87% от британските шофьори могат да изкарат седмицата с максимум две пълни зареждания, като половината дори само с едно зареждане. Не е сравнимо с милиардите километри пътувания, за които в Tesla вече има данни, но така или иначе всички имат да наваксват много спрямо Tesla.

Jaguar пусна също и онлайн инструмент, който показва как пробегът на I-Pace се влияе от екстрите на колата и атмосферните условия. Калкулаторът за пробег отчита температурата, размера на колелата и инсталираните опции, за да покаже отражението им върху изминатите километри.

Максималният пробег от 470 км (според Jaguar) се постига с 18-инчови колела в градска среда, със средна скорост около 28 км/ч и температура около 20 градуса. При тези условия, включването на климатика скъсява пробега с 50 км.

В другия край на нещата обаче положението не е добро. При -10 градуса с 22-инчови колела пробегът потъва до оскъдните 196 км. Това е повече от два пъти по-малко и показва колко голямо е влиянието върху пробега при някои специфично оборудвани електрически SUV модели.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения