Първи тестови Model 3 бройки вече се правят в китайската Гигафабрика

Електромобили

На всички е ясно, че в Китай има огромен човешки ресурс и строителството се случва по съвсем друг начин, но все пак построяването на фабриката на Tesla си изглежда като едно малко инженерно чудо.

Строежът на тази гигафабрика започна на 7 януари тази година и някакви мижави 10 месеца тя не само е изцяло завършена, но от нея вече излизат и първите тестови варианти на Tesla Model 3 за местния пазар.

Tesla дори води тест драйв обиколки с някои местни медии в Шанхай, за да демонстрира възможностите на колата и да запознае хората по-отблизо с нея.

Първите произведени бройки от Model 3 в Китай са все още тестови модели и най-вероятно скалирано производство ще започне в началото на следващата година.

Дотогава Tesla очаква да получи официално сертификат за производство от местната администрация.

Няма точно конкретна информация каква част от компонентите на колата се правят в тази фабрика, но факта, че тя може да се сглоби там и да е готова да излезе на пътя за толкова кратко време е впечатляващо.

Това е и първата фабрика за производство на леки превозни средства в Китай, която е 100% собственост на чуждестранна компания.

Китай може и вероятно ще се превърне в един от основните пазари за Тesla благодарение на по-ниските цени и възможностите за различни видове субсидии.

Ето и едно кратко видео с английски субтитри от първите обиколки с един от първите произведени в Китай Model 3.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения