Още 130 електрически автобуса ще достави BYD на транспортния оператор на Лос Анджелис

Електромобили

Бройката на електрическите автобуси в Лос Анджелис се увеличава с нови 130 броя.

Най-големият производител на електрически автобуси в света, китайската компания BYD, тъкмо обяви, че транспортната управа на Лос Анджелис е направила нова поръчка за 130 електрически автобуса.

Те идват в добавка към 60-те, които компанията вече достави преди две години и други 100, които New Flyer осигури на града през 2017.

Градската управа определено работи стабилно по целта си до 2030 г. в целия град да има само електрически автобуси и с по-чести такива поръчки, кой знае, може дори да подранят.

9-метровите K7M електрически автобуси на BYD разполагат с 22 седящи места и могат да изминават приблизително 241 км с едно зареждане, което от своя страна отнема около 2,5 - 3 часа.

K7M има и по-икономични експлоатационни разходи в сравнение с дизеловите и бензинови, а от BYD се хвалят и с това, че тяхната 12 годишна гаранция на батерията е най-дългата като период в бранша.

BYD ще произвежда електробусите в своя завод в Ланкастър, Калифорния, като новите возила дори превишават изискванията за вредни емисии на Федералната транзитна администрация.

От BYD твърдят, че те са единственият производител на електрически автобуси, който има споразумения за подпомагане на части от обществото в неравностойно положение и наема на работа ветерани, самотни родители, безработни и други граждани на САЩ в неравностойно положение.

Една стъпка напред към по-чист въздух в града и прехрана за тези, които изпитват затрудения с намирането на постоянна работа. Звучи и работи много добре!

В тази връзка, от нашата страна на Атлантика, миналата седмица Volvo получи най-голямата поръчка за електрически автобуси в Европа досега.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения