30,000 бройки от първата серия на Mustang Mach-E са предвидени за Европа

Електромобили

С наближаването на новата година и влизането в сила на новите правила за вредни емисии в Европа автопроизводителите "трескаво" се готвят за спазването им.

От Ford точно обявиха своя електрически SUV модел Mustang Mach-E и сега научаваме, че от предвидените изначално 50,000 бройки за Европа ще пътуват цели 30,000.

Изглежда някак нелогично на пръв поглед, но явно глобите в Европа изглеждат като доста по-лош вариант от това да пренебрегнеш леко родния пазар от старта.

Все още няма конкретика около това как точно ще бъдат разпределени тези 30,000 бройки за Европа, но според Ford първите 50,000 бройки вече са "резервирани", така че поне за тази лимитирана първа серия вече няма как да се направи резервация. Това с резервациите също се превърна в "метрика" след като Tesla го превърна във фурор с Model 3, само че не разполагаме с начини да проверяваме дали обявените резервации са реални.

По-рано тази година Ford обяви плановете си за електрификация в Европа, но там фигурираха предимно хибриди и по-всичко личи, че до пускането на електрическа версия на Transit през 2023, Mach-E ще бъде единственият електромобил на Ford предлаган на Стария континент.

Лимитираната първа версия на Mach-E ще струва $59,900, а премиум моделът ще се продава на стартова цена от $50,600. Колкото до най-евтиния вариант, той е обявен на цена от $43,895, която на места в САЩ може да падне до под $35,000, тъй като този модел се класира за държавни субсидии.

Странно е защо бавят пускането на електрическия Transit толкова време предвид факта, че вече имаше електрифицирана версия на този модел и това не е нещо, с което компанията тепърва започва да се занимава.

Ford е сред лидерите по продажби на такъв тип превозни средства в Европа и едно добро количество от тези електрически ванове би свалило допълнително средното ниво на вредните им емисии.

2023 г. изглежда като някакво далечно бъдеще за пускането на този ван и дотогава Renault, Peugeot и Citroen вероятно ще вземат доста клиенти за подобни возила на ток.

Интересно е, че Ford инвестира в Rivian, която ще помага за разработката на електро SUV версия на Lincoln, която ще бъде със задвижваща система на Rivian.

Rivian пък работи с Amazon по проект за електрически ван и за него онлайн гигантът вече е направил поръчка за 100,000 броя.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари