Нов електрически скутер и тротинетка от SEAT

Електромобили

Скутерите и тротинетките изглежда ще стават все по-удобен и предпочитан начин за придвижване в градски условия.

Бумът на електрическите тротинетки е сериозен в момента, но компании като Bird и Lime скоро ще имат повече конкуренция в този сегмент, защото в него влизат по-сериозно и имена като BMW, VW, GM, Peugeot и Skoda.

В горещата ниша скачат и от SEAT с чисто нов електрически бърз и мощен скутер, който ускорява от 0 до 50 км/ч за 3.8 секунди, както и с нова електрическа тротинетка.

SEAT също така обяви, че създава нов отдел за разработка на решения за градска мобилност и към него скоро ще се интегрира и звеното отговарящо за услуга за споделени SEAT Mii електромобили в Мадрид.

Скутерът разполага с 11 кВт мотор и възможност да измине до 115 км с едно зареждане, а максималната му скорост е 100 км/ч. Първи доставки се очакват към средата на следващата година, но все още няма обявена цена.

Място на него има за двама, а под седалката дори има и достатъчно пространство за две каски. Трябва си протекция на главата, че без нея накъде?!

Батерията може да се зарежда както в домашни условия така и на външни зарядни устройства, а според SEAT токът за стотина километра пробег ще струва около 0.70 евро.

Електрическият скутер е разработен заедно с базираната в Барселона компания Silence, а новата електрическа тротинетка, която е наследник на Seat eXS, може да измине до 65 км с едно зареждане и е направена заедно със Segway.

Промените в начина на придвижване в градовете вече започват да се случват и изглежда тенденцията все по-малко хора занапред да си купуват личен автомобил. Споделените скутери, тротинетки и електромобили вероятно ще станат основен начин за придвижване в рамките на десетина години.

Все повече градове затварят зони за движение в полза на велосипеди, скутери и по екологични превозни средства.

Компаниите за споделяне на електрически скутери избухват в момента и някои като VOI Technology например успяват да получат финансиране от порядъка на $100 милиона за развитие на бизнеса си.

Продажбите на електрически велосипеди също продължават да растат с нови и нови модели от различни марки през последните две години, а услугите за споделени електромобили също набират популярност и се предлагат на все повече места.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума