На 11 юни BMW и Tesla са обсъждали как да си партнират за електромобилите

Електромобили
В този блог: Сътрудничество между BMW и Tesla може да доведе до супер развитие за електрическата мобилност в световен мащаб.

В петък (13 юни) BMW потвърди, че мениджъри на компанията са се срещнали с техни колеги от Tesla Motors. Това просто няма как да съвпада случайно с факта, че малко след това Tesla Motors обяви, че споделя патентите си със света...

Обявявайки това в своя блог Елон Мъск каза, че за изненада на неговия екип големите компании не са ги търсили за сътрудничество. Ето че нещата се промениха много бързо и тези разговори с един от най-големите авто производители в света може да доведат до създаване на зарядни станции, на които да се зареждат различни типове и марки електромобили.

Те станциите вече са създадени всъщност, идеята е как BMW ще се включи в развитието на Supercharger мрежата на Tesla Motors. Финансовите резултати на последната сега не са от най-добрите, но точно защото компанията действа по изключително далновиден начин с огромни инвестиции в бързо разрастване на своята зарядна мрежа, което коства много ресурси. Ето че BMW припознава този напредък и явно има желание да се включи. Ако този тандем се случи – просто предстои истински бум за електрическата мобилност.

Защото BMW е култова марка. Ето, новината за пазарния дебют на BMW i8 обикаля здраво нашето онлайн пространство в последните дни и резултатът е смайващ. Трафикът на eCars.bg скочи с 300% заради нашия блог за цената на BMW i8 от 2012 г., който вече е четен над 6000 пъти, индексиран на първо място в Google. BMW има голяма сила в обществото и като създатели на този блог сме изумени от това, че баварците рискуваха смело, за разлика от VW и Daimler с изцяло нови при това карбонови електромобили, като се има предвид, че трябва да се съобразяват с огромния брой лоялни фенове на класическите елементи на марката.

От BMW отказват повече инфо за срещата и в изявление от петък (13 юни) коментират с лаконичното:

"И двете компании са изключително посветени на успеха на електрическата мобилност и обсъдиха как да ускорят развитието на сектора в международен мащаб."

В конферентен разговор от четвъртък пък изпълнителният директор на Tesla Motors Елон Мъск на свой ред потвърди срещата с BMW, на която е обсъждано популяризиране на електромобилите и как мрежата от зарядни станции на Tesla да намери по-добро приложение.

Много въодушевяваща новина, която може да означава нещо страхотно – с огромната мощност на зарядните станции на Tesla електромобилите с по-малки батерии може да се зареждат буквално за минути – при 135 кВ мощност батерия от 18 кВтч би се заредила за десетина минути изцяло или за 5 минути до половина. Ще трябва обаче да са в състояние да издържат на тази мощност...

ЕМ играта започва да става МНОГО интересна! Ще е супер по-бързо да се стигне до един конектор за зареждане, както има един вид накрайник за сипване на гориво.

Toyota може да е номер едно и да е за водорода, но ето че електромобилният лагер може да придобие неочаквана нова сила ;).

Източник: Reuters

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Страхотна новина!
Сама птичка пролет не прави, но където са събрани двама или трима... няма невъзможни неща!
Ето една интересна статия: http://www.greentech.bg/archives/52980

Yankov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари