Как да си поръчаш Tesla Model S от България

Електромобили
В този блог: Поръчка на Tesla Model S от България – стъпка по стъпка.

След като получихме няколко обаждания с молба за повече информация и съдействие за поръчка на Tesla Model S от България, решихме да подредим стъпките в информативен блог, за да улесним повече хора в това чудесно начинание...

Първо, всичко става лесно, защото се прави онлайн. Отиваш на европейския сайт на Tesla Motors, конфигурираш колата, правиш заявка, пращаш капаро и след това ти остава само да изчакаш да произведат новия ти електромобил, след което да го доплатиш и получиш. Ето сега подробно.

1) Регистрираш се на https://www.teslamotors.com/en_EU/user/register;

2) Кликваш върху червения бутон Order, за да започнеш да конфигурираш своя Model S;

3) Избираш модификация: 60, 85 или P85

  • 60= 60 кВтч батерия;
  • 85 = 85 кВтч батерия;
  • P85 = Performance;

4) Избираш опции и пакети. Ето някои:

  • Performance+ пакет (само за P85) – включва специално окачване за по-добра стабилност на пътя, 21" джанти и добавя 10-20 км пробег (цена €5,100);
  • Второ бордово зарядно – с него зареждането става още по-бързо (цена €1,200);
  • Tech пакет – Евро навигация с безплатно обнобяване за 7 години, LED мигачи, ел. багажна врата, памет за седалките и др. (цена €3,000);
  • Въздушно окачване – цена €1,800;
  • Парктроник система – цена €400 и др.

5) Финализиране на поръчката. Кликваш отново червения бутон Order вдясно над списъка с конфигурацията, за да финализираш поръчката;

6) Потвърждение на данните и капариране.

След като кликнеш Order, на следващия екран трябва да потвърдиш данните си – име, фамилия, имейл и телефон. Под тях е полето за изпращане на капаро чрез кредитна карта, PayPal или банков превод. Посочен е и срокът за доставка – за поръчка през юни дават срок на доставка октомври. От падащото меню може да се избере България, но от дистрибутивния център в Холандия ни информираха, че не правят доставка до нашата страна – това трябва да организираш сам/а.

И последното в тази стъпка – под полето за изпращане на пари остава да въведеш своя адрес. Преди да натиснеш Place Order те съветваме да прочетеш условията – хубаво е да знаеш, например, че капарото изпращаш веднага, но може да отнеме до 30 дена да си го получиш обратно, при отказ на поръчката. Имаш на разположение и 15 дена (след приемане на споразумението с Tesla Motors) да правиш корекции по пакетите и опциите.

ВАЖНО: Ако производството на твоя Model S е започнало или са изминали 15 дена откакто си приел/а споразумението за поръчка, капарото не се възстановява. Може да не чакаш 15 дена и да потвърдиш поръчката с избраните пакети и опции веднага, за да стартират по-рано производството. В такъв случай след като потвърдиш, дори да не са изминали 15 дена, капарото не се възстановява.

7) Номер на шаси и дата за доставка.

На по-късен етап получаваш номер на шаси и по-конкретна дата за доставка.

8) Междинна комуникация с Tesla Motors, ако има подробности по поръчката.

9) Доплащане на електромобила преди датата на доставка.

10) Получаване.

Възможно е и да поръчаш колата на място от най-близките до България офиси – във Виена и Мюнхен. От мюнхенския офис ни дадоха цена за доставка до България (€770), но от Холандия не потвърдиха опцията, с уговорката, тя е по-скоро местна (Мюнхен или Виена). Управителят на салона във Виена е македонец и според от един от първите собственици на Model S в България, много готин човек, което е допълнителен плюс.

И накрая, едно уточнение – Tesla Model S има опция за поръчка на две детски седалки в багажника, с което става седем местен. Но дори с тези седалки по документи колата е с пет места, което означава, че в България не се приспада ДДС за Tesla Model S, защото детските седалки не са вписани като седящи места в документацията. Самият ДДС се плаща в България – преводът към Tesla Motors Холандия е за сумата без ДДС.

Остана да ти пожелаем приятно поръчване и каране на Tesla Model S, който можеш да докараш от Холандия до България и на ход. Два от регистрираните у нас са докарани точно така – това е възможно и проверено. Все пак изминава по 400 км с едно зареждане, а при икономично каране и 500 км.

Ако имаш някакви други въпроси за поръчката на Tesla Model S от България, пиши ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – ще се радваме да ти помогнем.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Здравейте,

има ли някаква промяна в процедурата по поръчка на MS за България?

Иван Василев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума