Новият Harley Davidson на ток събра погледите в Youtube

Електромобили
В този блог: Моторджийска икона сваля ауспусите с нов електрически модел.

Америка вече си има две големи електро мотоциклетни марки – Brammo и Zero Motorcycles. Дойде моментът обаче и "класиците" да излязат на новата сцена – Harley Davidson представя Project Livewire, маниашки електрически мотор, който веднага събра стотици хиляди гледания в Youtube...

Не съм моторджия, но тези двете марки и сега новият Harley на ток ме карат да се замислям много. В LiveWire виждам изчистен дизайн, в който няма излишни елементи и спокойно може да се появи в този вид на пазара.

Сигурен съм, че има тонове хора, които харесват своите машини, техния рев и демонстрацията на агресивна мощ произлизаща от същия този рев. При мен не е така – раздиращите въздуха мотори от този тип, които понякога минават по нашата улица, буквално раздират слуха ми. А и марки като Harley Davidson трябва да вървят в крак с времето. Ето, и при Porsche нещата се бавят много (имат само един електро Boxster прототип), но електро моделите им са просто въпрос на още малко време.

Все пак екипът на Harley успокоява своите верни фенове:

Ние, разбира се, обичаме Harley-Davidson® V-Twin двигателя и вярваме, че има все така солидно бъдеще за нашите традиционни проекти. Project LiveWire™ мотоциклетът е просто един от начините да изследваме как можем да се разрастваме допълнително, привличайки нови моторджии към марката Harley®. Това е и чудесен пример какво нашите хора и мощен развоен процес могат да постигнат.

Сега, ето какво знаем по техническата част на LiveWire.

Задвижва се с трифазен индукционен електромотор с мощност 55 кВ (74 кс) и 70 Нм въртящ момент, което го прави по-мощен и от Brammo Empulse R (54 кс), и от Zero SR (67 кс). Супер!

harley-davidson-livewire-3

Засега Harley не дава точна информация за капацитета на батерията. Знаем само, че е литиево-йонна и се зарежда за 3 часа и половина от обикновен контакт. Да предположим ли, че е около 7 кВтч? Имаме си едно Renault Twizy, което се зарежда точно за същото време и батерията му е 7 кВтч. от които 6.1 кВтч използваеми ;).

Ако е така, Brammo (с 9.3 кВтч) и Zero (с 10 кВтч) определено са по-напред.

Ускорението от 0-100 км/ч става за 4 секунди. Максималната скорост на LiveWire е електронно ограничена до около 150 км/ч и нищо, че е електрически, моторът не е тих – с избраната архитектура са го направили да издава специфичен звук. Ето, виж във видеото:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения