KIA подсеща с видео, че Soul EV идва

Електромобили
В този блог: KIA пусна ново промо видео за електрическия Soul, който идва в Европа това лято.

Според компанията, Soul EV трябва да е на пазара в Европа през лятото на 2014 г., а целта на компанията е да продаде 5,000 броя...

Soul EV се задвижва от AC синхронен електромотор с постоянни магнити, течно охлаждане и мощност 109 кс (285 Нм). Задвижването, като при повечето сегашни електромобили, е чрез едностепенна трансмисия с постоянна предавка, на предните колела.

Литий-йон полимерната батерия на Soul EV има 96 клетки и капацитет от 27 кВтч. В това отношение и в този клас има два електромобила с по-голяма батерия – Mercedes-Benz B-Class ED, с 36 кВтч. и BYD E6, с 61.4 кВтч. Отново, както при повечето електромобили, батерията на Soul EV е разположена под пода, което отнема малко от пространството за краката отзад (от 99.3 на 91.5 см).

Цената на Soul EV в Южна Корея започва от $39,400, но там имат 50% държавна дотация за придобиване на електромобил. Очакваме скоро ценообразуването и за Европа.

От: Electric Vehicle News

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари