KIA с първи бързи зарядни станции в Европа и $33,700 цена за Soul EV в САЩ

Електромобили
В този блог: KIA Soul EV идва на пазара в Европа от есента на 2014 г.

KIA инсталира първата си бърза зарядна станция за електромобили в своята централа в Германия и едновременно с това обяви цената на електромобила за САЩ...

В Германия, предвид размера на страната, броя на населението и превозните средства, все още има малко зарядни станции. В България пък все още са екзотика, но само за няколко години направихме електромобилната тема много по-интересна и известна – факт е, например, че у нас вече има петнайсетина Tesla Model S и през 2015 г. Tesla ще направи бързи зарядни у нас.

Сега и KIA се включва в ЕМ играта, след като по-рано компанията майка Hyundai обяви, че точно KIA ще започне да предлага електромобили, докато основната марка засега ще го кара на хибриди.

Тази "първа бърза копка" за KIA в Германия е част от разгръщане на мрежа от бързи зарядни станции в Европа – нещо, в което Nissan вече е далеч напред. След първата 100 кВ инсталация във Франкфурт, на която електрическият Soul EV може да се зареди до 80 процента за 25 минути, KIA планира монтаж на още 233 бързи зарядни при свои европейски дилъри. На този етап компанията вече има 140 стандартни бързи зарядни.

И сега към другата новина – KIA Motors America (KMA) обяви цената на KIA Soul EV, която ще стартира от $33,700 за базовия модел и от $35,700 за Plus модела. В тези цени не е включена федералната данъчна отстъпка от $7,500 за покупка на електромобил.

Очакваната месечна лизингова вноска за Soul EV е $249, а междувременно официалният пробег на колата според EPA е 150 км с едно зареждане. Soul EV също така получи първата по рода си природосъобразна оценка от Underwriters Laboratory (UL) за своите новаторски био-базирани материали.

В базовата цена от $33,700 влиза оборудване като навигация, екран за задна камера, Bluetooth hands-free, ел. стъкла и ел. шофьорска седалка, автопилот, 6.6 кВ бордово зарядно и нова по-ефективна климатична система харчеща минимално количество енергия, което спомага за удължаване на пробега.

Вероятно едно от най-полезните неща в Soul EV ще е UVO EV Services системата, която показва нивото на заряд в батерията в реално време, разстоянието, което може да изминеш до изтощаването на батерията и търсене на най-близките зарядни станции. От смартфон приложението на UVO EV можеш да си резервираш време и мощност на зареждане, както и да включваш климатика.

Кога KIA Soul EV ще дойде в България? Ще питаме, а питай и ти, и ако разбереш нещо по въпроса, сподели в коментарите.

От: Meinelektroauto; Green Car Congress

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения