Пощенски доставки с водороден електромобил – това е MobyPost

Електромобили
В този блог: Малък електромобил без врати е обещаващо автономно решение за пощите.

Всичко, което прилича на Туизи просто хваща погледите ни автоматично и MobyPost няма как да направи изключение. Това е електромобил с водородна горивна клетка, разработен специално за пощенски служители, в отговор на специфичните им и постоянни работни нужди...

Върху това жълто чудо консорциум от девет компании, университети и лаборатории от 4 европейски държави работи от 2012 г. насам. Резултатът е електромобил наречен MobyPost, който обаче наричат и енергийно независимо технологично решение.

Базиран е на четириколесния Ducati Energia, разполага само с една седалка и няма врати, което улеснява пощальоните в честото слизане и качване. Подобно изглежда Туизи 45 версията с по-малка мощност, която няма врати, но не се предлага в България. Най-близо обаче е Туизи Карго, който има само една седалка, защото на мястото на втората е обособено гаражно отделение със задна врата.

В момента нещата са на етап тестване на 10 MobyPost електромобилчета, които развиват до 50 км/ч и дават пробег между 40 и 50 км.

moby_post_diagrama

Колкото до това защо е независимо енергийно решение – такова е, защото пощенските офиси могат да си осигуряват електричество и съответно водород чрез монтирани на покривите соларни панели. Водородът се получава от хидролиза на електроенергия и дъждовна вода, което прави процесът изцяло "местно и устойчиво производство".

Това, което предстои, е на този експеримент да бъде дадена допълнителна зелена светлина, след което може да го видим в действие във Франция и други европейски държави.

Снимка: EstRepublicain

От: TechVehi

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума