Ефектът от първите цивилни електромобили за щатското министерство на отбраната

Електромобили
В този блог: Военновъздушната база край Лос Анджелис се оборудва с 42 електромобила и хибрида.

Намираме тази новина за важна като цяло за развитие на електрическата мобилност и затова решихме да я споделим. Тя идва от Air Force и е за това, че щатското министерство на отбраната се оборудва за първи път с не тактическа флота от превозни средства, състоящата се изцяло от електромобили. Става дума за 42 различни плъгин модела, които ще обслужват военновъздушната база край Лос Анджелис...

Два от най-продаваните сега електромобили на пазара (включително в САЩ) се предлагат от декември 2010 г. Това са Nissan LEAF и Chevrolet Volt и ето че отне четири години преди голяма обществена институция да се оборудва с коли на ток. Проектът обаче не е просто за "каране на нов тип коли," а обхваща и нещо много по-важно за развитието на енергийния сектор – понятието Vehicle-to-Grid (V2G) или способността на електромобилите да отдават обратно ток към мрежата чрез съответното техническо оборудване.

Новият ЕМ автопарк на министерството включва и електромобили, и хибриди, включително преоборудвани VIA Motors бусове – VIA е компанията създадена от бившия ИД на General Motors Боб Лъц, който лансира програмата Chevrolet Volt, когато преди години управляваше компанията.

{japopup type="image" title="Vehicle-to-Grid зарядна станция във ВВС базата до Лос Анджелис" content="/images/stories/2014/nov/v2g_zariadna_stancia.jpg"}v2g_zariadna_stancia_thumb{/japopup}

За да могат да връщат енергия обратно в мрежата, електромобилите се включват към специални V2G зарядни станции, монтирани в базата.

С V2G технологията електромобилите могат да отдават над 700 кВ енергия обратно към мрежата, което помага за балансиране на натоварването и елиминира до известна степен нуждата от използване на (дизелови) генератори.

Когато военните правят нещо специфично и го обявяват официално, масовите медии обръщат внимание. Доколко фактът, че военните в САЩ най-накрая решиха да се оборудват с електромобили, ще се отрази на общественото мнение ние само можем да гадаем. Това на което се надяваме е, че осъществяването на този проект ще има определен отзвук и ще допринесе допълнително за популяризиране на електромобилите.

От: Green Car Congress

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума