Най-новото електро MINI е... тротинетка (видео)

Електромобили
В този блог: MINI представя лек сгъваем електро скутер на авто салона в Ел Ей.

Преди пет години една не много голяма група от хора получи възможността да кара MINI електромобил. Това беше първата стъпка на BMW към електрическата мобилност. Последва тестова серия ActiveE и всичко това доведе до BMW i3. Електрическо MINI на четири колела ще да е търсен продукт, но засега изниква само такъв на две...

На провеждащия се в момента автосалон в Лос Анджелис MINI демонстрира Citysurfer електрически скутер, но като го гледаме така по му отива думата тротинетка.

Максималната скорост е 25 км/ч, но пък изкарва 25 км с едно зареждане. Тежи няма и 20 кила и може да се сгъва (и зарежда в сгънато състояние), така че лесно да си го сложиш в багажника.

Идеята на това возило е, да си оставиш например колата на някой метро паркинг и от там с тротинетката до офиса или накъдето си тръгнал/а. Сещаме се за този на бул. Черни връх в София, където индикаторът постоянно показва тонове свободни места. Паркираш, пускаш се надолу към НДК и за няколко минути си в центъра. Нагоре по Черни връх обратно ще ти е малко бавничко, но там често има толкова трафик, че не е кой знае колко по-бързо и с кола.

BMW пое по самостоятелния път на електрическата мобилност и връщане назад няма. Няма също така да се учудим, ако след година, макс. две, се появи ново MINI на ток. Ще му отива много.

От: Tech vehi

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения