DHL купува производителя на електромобили StreetScooter

Електромобили
В този блог: От 2015 г. германски пощи вече ще разполагат със 100 StreetScooter електромобила за доставки.

Вероятно всеки в наше време е получавал пратка от Deutsche Post DHL. Гигантът има огромен авто парк и част – макар и все още малка – от него са електромобили. Сега броят им ще започне да се увеличава, защото DHL е подписала споразумение за придобиване на електромобилния производител StreetScooter GmbH...

Сделката все още е обект на одобрение от регулаторните органи, но по силата на споразумението DHL придобива също и правата върху разработка и производство, както и служителите на StreetScooter GmbH.

Последната е консорциум от около 80 индустриални компании от автомобилния и свързани сектори и е основана през 2010 г. Сега компанията се помещава в Аахен и има 70 служители. От 2013 г. насам StreetScooter произвежда по около 200 електромобила годишно в Talbot/Bombardier завода в Аахен.

Първите StreetScooter прототипи бяха показани в края на 2011 г. и отне още година и половина преди през 2013-та първите да тръгнат по улиците. В автопарка на DHL в Бон вече има 20 електрически возила, част от проект на компанията за подмяна на всичките возила в централата (в Бон) с електромобили до 2016 г. Още близо 50 StreetScooter електромобила се използват от други офиси на Deutsche Post из цяла Германия.

С новата сделка броят им ще нарасне на 100 през 2015 г. и въпреки че това е в все още много малка част от всичките над 11,800 превозни средства в парка на DHL, тенденцията с покупката на електромобилен производител е повече от ясна –  DHL постепенно ще преминава към електромобилни доставки.

У нас също има подобна инициатива, макар и не със закупуване на автопроизводител. Куриерска компания Спиди използва 20 електрически Renault Kangoo Z.E. за доставки в централната част на София и други големи български градове.

От: ADAC emobility

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

DHL са сила Явно е по-евтино да си купят цялата компания, след като са видяли, че нещата работят и ще подменят автопарка. Пък ще трябва и поддръжка. Много интересна новина. А като стана въпрос за Спиди, не трябваше ли миналия месец да се навърши 1 година с електромобилите, и да има някаква статистика?

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума