Китайско Туизи с врати и на половин цена

Електромобили
В този блог: Rayttle E28 е китайско копие на Рено Туизи с врати и цена под €5,000

Ако си падаш по китайски версии на известни неща, каквито сигурно има на всичко, значи реплика на Рено Туизи с врати и повече пробег може да ти хареса. Особено ако знаеш, че е на цена под €5,000, поне в Китай...

Производител на копието е Zhejiang Litong New Energy Automobile Corporation, а псевдо туизито се казва Rayttle E28 и е показано през септември 2014 г. Дизайнът е доста сходен с този на оригинала, но китайската версия има врати, калниците не са отделни, а интериорът е съвсем различен.

Задвижването става със 7.5 кВ електромотор, захранван от 73.6V 135Ah батерия с капацитет 10 кВтч, която според производителя дава 130 км пробег. С Туизи съм правил 100 км със супер икономично каране (използваемият капацитет на батерията му е 6.1 кВтч), така че 130 км от 10 кВтч определено са постижими.

По-голямата батерия означава и по-високо тегло – 650 кг. Максималната скорост е като на Туизи – 80 км/ч, а обявената в Китай цена е 35,800 юана или около €4,900.

Rayttle E28 се предлага в множество цветове и са планирани версии с 2.2 кВт и 2.8 кВт съответно с 32 км/ч и 45 км/ч максимална скорост.

Едва ли ще дойде към Европа, но кой знае...

rayttle_e28_otzad

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Хах - много ме кефи. Ако някой ден направят нещо от размера на сузуки суифт, и то на сходна цена, мечтата ми ще се реализира

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения