Nissan LEAF със светеща в тъмното органична боя

Технологии
В този блог: В Европа Nissan показва електрическия LEAF с нова светеща на тъмно органична боя.

За целта Nissan работи заедно с изобретателя Хамиш Скот, създател на STARPATH – спрей покритие абсорбиращо UV енергия през деня, за да свети 8 до 10 часа след залязване на слънцето...

Светещи бои за коли не е като да няма, както и фолио покрития със същото предназначение. Специалната светеща боя за Nissan LEAF в случая се отличава с тайна формула съставена само от органични материали. Тя съдържа супер редкия солиден естествен земен продукт стронциев алуминат, който няма мирис и е химически и биологически инертен.

Това ще е трудно да се провери, но според Nissan (ако влезе в производство) тази боя ще издържа до 25 години. Дали колата ще е 'жива' толкова дълго е друг въпрос...

На тъмно светещите бои правят колите да изглеждат много по-ефектни и със сигурност привличат внимание. Колата ти, разбира се, трябва да е чиста, което си е предизвикателство в (нашите) замърсени градски условия. Важно е и да не свети прекалено силно, че отблясъците вечер в тъмното може да са опасни за околните шофьори.

Но и това с попиването на UV лъчите е много интересно като възможност за електромобила. Повърхността на колата е голяма и когато слънцето грее силно, ако боята може да поема и преработва тази енергия ефективно, с нея може да се захранват някои ниски консуматори на борда.

Ето как изглежда светещ в тъмното LEAF на живо:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения