Chrysler връща погледите към минивана с новия Pacifica, но крие контакта

Хибриди

В този блог: Миниванът се завръща в изненадващ Chrysler Pacifica плъгин вариант.

Изненадата е не само в новия свеж дизайн, но и в огромната вълна на одобрение в големите американски сайтове, които отразиха новината късно вечерта (и дори през нощта) на 10 януари...

Явно масово е тлеело като неугаснала любов, защото куп авто и други журналисти използват възможността не само да се изкефят на визията на новия Pacifica, но и буквално да изкрещят "най-после казваме миниван отново с кеф." Някога SUV, сега Pacifica поема щафетата от ветерана Town & Country.

Като го видях и си паднах веднага, признавам си. Моментално си го заплюх при първа възможност, естествено защото има плъгин версия. Иначе казано, има батерия и може да върви на ток. Паднах обаче и от плъгин показателите – голяма батерия (като за плъгин хибрид) и направо оскъден пробег на ток.

Плъзгащите врати са ми слабост. Браво и на Елон и сие – супер новаторско е с тези Model Х крила – като видях обаче Pacifica-та, започна вътрешната борба. Само заради дизайна и функционалността, обаче. Колкото и да ми харесва как са го пипнали, 50 км пробег на ток от 16 кВтч батерия е болезнено малко.

Дори да е общият капацитет, а използваемият да е примерно 14 кВтч, това чудо просто лапа здраво ток. Да го вземем средно 15 кВтч, че е по-лесно за смятане – за 50 км пробег това са 30 кВтч на 100 км разход. А дори още не е потвърдено официално от EPA. За същото разстояние Tesla Model X хапва 23 кВтч ток.

Оставям това сравнение дотук, защото има още не особено добри Pacifica плъгин новини. Хората в Chrysler (дали пък не е под влияние на италианците, които не го дават много на ти с електро колите засега), са решили да не го предлагат като плъгин хибрид, ами само като хибрид.

Причината е в това, че според тях потребителите асоциират "plug" със закъсване на пътя заради малкия пробег на ток. Стига бе, хора, това е много несериозно. Особено за голям автопроизводител. Направо е смешно.

Наистина, можеше дори да няма и плъгин версия. Не че щях да пиша това в такъв случай, колкото и да ми е на сърце потенциала за миниван възраждането. За много хора новият Pacifica вероятно ще е хит. Децата от края на 80-те и началото на 90-те, които се возеха в тогавашните миниванове, сега може на свой ред да возят своите деца (и не само те, разбира се), вече в по-модерно и полуелектро возило със същите онези куп удобства на едно място.

Стига 50 км на ток и 3.6-литров бензинов двигател да са им по вкуса!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума