Tesla ще плати $1.7 милиарда на Panasonic за новите 2170 батерии

Компоненти

В този блог: Tesla Очаква се производството на 2170 клетките да започне до края на годината в Гигафабриката.

Наричат ги клетки, но приличат на батериите, които слагаме във всякакви електронни устройства. Това 2170 указва формата на тези нови батерии (клетки), които са предназначени за вграждане в електромобили и стационарни модули за съхранение на енергия...

Според последния доклад подаден от Tesla към американската Комисия по ценните книжа и борсите, от 30 септември, 2016 г. нататък компанията се задължава да плати на Panasonic общо около $1.7 милиарда за производството на 2170 клетките в Гигафабриката.

Това е дългосрочна инвестиция, която Tesla ще започне да прави още до края на годината, с очаквания дотогава старт на производството на 2170 клетките в Гигафабриката.

Първоначално клетките ще се използват в стационарни батерии, от които Елон Мъск очаква Tesla да продава много повече отколкото електромобили.

Интересно е за какво количество клетки ще стигне тази сума и как ще се развива производството в бъдеще. Най-вероятно ще има нови формати или въобще технологии при батериите и с темповете на развитие това може да стане само след няколко години.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума