Нов задвижващ модул за електромобили от BorgWarner

Компоненти

В този блог: BorgWarner пуска нов електрически задвижващ модул (eDM) с интегрирана eGearDrive трансмисия.

Като за начало модулите ще се вграждат в два от електро моделите на един от големите китайски автопроизводители, Geely...

Производството се очаква да започне през лятото на 2017 г., като това е първият електрически задвижващ модул от BorgWarner откакто компанията придоби Remy през 2015 г.

Новият eDM модул осигурява основно или второстепенно задвижване за изцяло електрически или хибридни превозни средства. С интегриране на електромотор и трансмисия в един модул се постига по-ниска производствена цена и по-лесен монтаж. Системата е оборудвана и с електронно заключване в режим на паркиране.

С high voltage hairpin (HVH) технология и опционална силова електроника, HVH 250 електромоторът на BorgWarner дава до 95% производителност. eGearDrive трансмисията от своя страна допринася за удължаване на пробега, което намалява нуждата от по-голям капацитет на батерията.

От: Greencarcongress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Илиян Звездоброев

На мен не ми е още съвсем ясно, кога електромотора има нужда от трансмисия и кога не. Какви са предимствата и недостатъците.

  Прикачени
  гост
  1. nedi alex

когато мощността, въртящия момент на елмотора са по-малки трансмисията ги увеличава, за сметка на оборотите, т.е. трябва да се върти по-бързо елмотора, но пък токовете са по-малки, респ. контролера е с по-малка мощност, батериите по-малко, но пък пробег, ускорение, ... Явно не е просто да се избере какъв елмотор, контролер и батерии

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна