Tesla ще произвежда задвижващата система на Model 3 в Гигафабриката

Компоненти

В този блог: Още един компонент за Model 3 ще се прави в Гигафабриката наред с батериите.

Вече е известно, че Tesla оборудва поточни линии във фабриката за сглобяване на задвижващия модул на Model 3, но сега компанията потвърди официално...

Новината дойде от губернатора на Невада Браян Сандовал и по-късно беше потвърдена от Tesla. По думите на Сандовал, производството на Model 3 "е запълнило" фабриката във Фримонт и затова в Tesla са взели решение да преместят изработването на задвижващия модул в Гигафабриката.

В Невада ще се правят електромотора и трансмисията на Model 3, за което е предвидена инвестиция от $350 милиона и още 550 работни места.

Гигафабриката е все още в строеж, но съвсем наскоро Tesla обяви, че заедно с Panasonic започва да произвежда там новите 2170 батерийни клетки за Powerwall модули и за батерията на Model 3. Батериите ще бъдат транспортирани до Фримонт, където ще бъдат монтирани в шасито на Model 3.

В Гигафабриката вече работят 1000 служители, без да броим персонала на Panasonic и строителните работници. С новите 550 служители Tesla се приближава с още една стъпка към изпълняване на изискването да създаде 6,500 работни места в съоръжението. Компанията дори смята, че тази бройка може да нарасне до 10,000 след като беше обявено, че планираният капацитет се увеличава от 50 гВтч на 150 гВтч до 2020 г.

Засега Tesla изглежда се движи според плана за производството на Model 3, което трябва да започне някъде през втората половина на 2017 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения