Audi започва производство на електромотори в Унгария

Компоненти

В този блог: От началото на юни 2017 г. Audi ще прави електромотори в Унгария.

Това обяви управителят на Audi Hungaria Петер Кьослер и тази стъпка идва малко след като компанията отвори резервациите за Audi e-tron quattro първо в Норвегия и от края на май в Австрия...

По същото време започва и производството на компоненти за Q3, с добавката, че според Кьослер серийното производство и на Q4 може да започне през 2019 г.

Кьослер каза още, че всички задвижващи системи за първите електромобили на Audi ще идват от Унгария.

Изглежда за Audi е по-изгодно да изнесе производството на електрически задвижващи компоненти в Унгария, отколкото да го прави в Германия. В тази връзка унгарският министър на външните работи обяви, че инвестицията на Audi от 10 милиарда форинта (около €31,5 милиона) в обучението на 1,000 служители за производство на електромотори, както и 100 милиарда форинта (около €315 милиона) в завод за части по купето показва колко уверена е компанията в избора си да работи в Унгария.

Засега Audi не произвежда свои батерии, а разчита на азиатски доставчици (през 2014 г. Audi сключи голям договор с LG Chem). Daimler вече направи крачка в тази посока като отвори собствена фабрика за сглобяване (но не и производство на батерийни клетки). Такова съоръжение в Германия обаче обяви, че ще прави новосформираната TerraE.

От: Electrive


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума