Honda и Hitachi стартираха ново предприятие за производство на електромотори

Компоненти

В този блог: Honda и Hitachi започват съвместна работа по производството и продажбата на електрически мотори.

Honda Motor Co., Ltd. и Hitachi Automotive Systems Ltd. създадоха съвместно предприятие за разработване, производство и продажба на мотори за електрически превозни средства в помещенията на Hitachi Automotive Systems в Hitachinaka-shi, префектура Ибараки.

Както бе обявено на 7 февруари тази година след проведени дискусии въз основа на меморандум за разбирателство, подписан на 3 февруари, двете компании сключиха споразумение за съвместно предприятие на 24 март, за да поставят началото на учредяването на новата компания.

Новосъздаденото дружество ще получи финансова помощ от префектура Ибараки по представеният от компанията проект , който "насърчава създаването на корпоративни централни офиси" в префектурата и ще осигури много нови работни места.

Новата компания ще отговори на нарастващото търсене в световен мащаб от производителите на електрически автомобилни двигатели чрез разработване на конкурентни електромотори, които съчетават дългогодишният опит на двете компании.

Големите автопроизводители започват да работят все по задълбочено с доставчиците на части, за да си осигурят нужното количество компоненти за бързо развиващия се EV сегмент като начин за разширяване на продуктовата гама.

Hitachi Automotive Systems не са новаци в сферата на електрическите двигатели и вероятно дори са едни от първите занимавали се с нещо подобно, тъй като компанията продава мотори за електрически автомобили от 1999 г., насам и вече е усъвършенствала доста добре производствения си процес и качеството на моторите.

Компанията е доставила голям обем от тези мотори на производителите на автомобили в Япония и по целия свят и е спечелила висока оценка от цялата индустрия за производителността на тези продукти и използваната за тяхната направа технология.

От 1999 г., насам когато Honda pusna първия си хибриден автомобил "Insight", компанията се фокусира върху разширяването на серията си от електрически автомобили, тъй като продължава да подобрява своите технологични и производствени възможности по отношение на електромоторите, които са основен компонент на електрическите автомобили.

Honda може и да са направили доста подобрения в електромоторите си и други компоненти на новите си коли, но все още изостават доста с техническите параметри на своите ел. коли.

От Honda очевидно не са напълно готови да се откажат от водородната технология, но обявиха плановете да ускорят работата по нов електро модел на Clarity, с намерение да го пуснат на месечен лизинг от $269 в два щата в САЩ още през август тази година, но с максимален пробег от едва 145км.

"Ние ще продължим развитието на автомобилите с горивни клетки, както и на електрическите превозни средства с батерии. В допълнение към китайския ексклузивен модел, планиран за пускане в продажба през 2018 г., разработваме и специален електро модел за другите региони на света, който ще представим на автомобилно изложение тази есен." - споделя главният изпълнителен директор на Honda, Hachigo-san:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения