Webasto започва да сглобява батерии за електромобили

Компоненти

Обикновено, ако чуеш Webasto вероятно се сещаш за печка за кола. Но компанията има широко производствено портфолио, което се разширява все повече с навлизане в сферата на електрическата мобилност.

След като започна да предлага зарядни станции собствено производство, Webasto се насочва и към батериите, като първоначално ще сглобява пакети с клетки от други производители.

Webasto започва работа в по-тежката сфера, с договор за сглобяване на батерийни пакети за европейски производител на електробуси. Новата мулти-продуктова линия, в която са вложени около 11 милиона евро, ще сглобява също и батерийни пакети собствена разработка на Webasto от началото на 2020 г.

Компанията е на почти 120 години и от три години насам инвестира в разработка и производство на продукти в сферата на електрическата мобилност. С новия договор за сглобяване на батерии, според управителя на Webasto Холгер Енгелман скоро из европейските градове ще се движат електробуси с батерии произведени от Webasto.

В момента Webasto използва клетки от Samsung SDI, които заедно с електрониката, охлаждането и управлението се вграждат в алуминиеви корпуси, които идват от друг завод на компанията.

Както и много други производители, Webasto се подготвя за навлизане и на китайския пазар, където от началото на следващата година също ще се сглобяват батерии за електрически превозни средства.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума