Инфо бюлетин 2 по проект 'Електрическа мобилност за Исперих'

Полезно и ефективно

logo

Програма за развитие на селските райони 2007 -2013г. Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Европа инвестира в селските райони.

Информационен бюлетин 2 към проект "Електрическа мобилност за Исперих"

Проектът се изпълнява по "Програма за развитие на селските райони 2007 -2013г. Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Европа инвестира в селските райони"...

Проект "Електрическа мобилност за Исперих"

Пилотен проект за промоция на новите нисковъглеродни технологии, приложими в електрическите превозни средства и ползите от тях за опазване на околната среда по договор за финансово подпомагане № 40/3/710416/2014 от 13.03.2014г.

Изпълнител: СНЦ "Електромобили за регионите – Исперих"

Информационен бюлетин 2

Тема на бюлетина: Младежите, администрацията и бизнесът в община Исперих да добият първоначална представа за електрическите превозни средства и електрическата мобилност.

Поддръжка и текущи разходи на електромобил

С липсата на двигател с вътрешно горене, сложна автоматична трансмисия и изпускателна система, сервизната поддръжка на електрическите коли е значително по-проста, което можем да причислим и към удобствата на електрическата мобилност.

shema_elektromobil

Дори компонентите на стандартната спирачна система се износват по-бавно и съответно подменят по-рядко, защото електрическите коли разполагат със системи за регенериращо спиране.

Много важно е и това, че пестите доста време, като не се занимавате с множеството 'дежурни дреболии' като смяна на масла, филтри, ремъци, ремонти по двигател, изпускателна или охладителна система и т.н. Защото времето е изключително ценен ресурс, който с електромобилите ще можем да оползотворяваме много по-добре.

Какви удобства предлагат електромобилите

По отношение на удобствата на електромобилите не липсва нищо, с което сме свикнали в сегашните си коли. Един от създаващите притеснения недостатъци, за чието отстраняване се работи интензивно, например, е по-бързото изтощаване на литиево-йонните батерии на електрическите коли, предизвикано от използването на климатичната система или отоплението.

interior_elektromobil

Несравнимо удобство, спрямо конвенционалните коли обаче е възможността за зареждане с енергия в домашни или работни условия, но и тук предстои сериозно количество работа, за изграждане на обществена зарядна инфраструктура.

Наистина, помислете само колко удобно е сутрин да се качите в заредена кола, да не се налага да минавате през бензиностанция точно в най-натоварения трафик, а когато отидете на работа, да може да заредите колата си отново на служебния паркинг.

През лятото пък може да включите щепсела в някоя обществена зарядна станция и без колата ви реално да работи климатичната система да я охлажда. Така няма да ви се налага да надувате ударно климатика, когато потеглите по-късно, защото колата се е охлаждала докато е била включена в мрежата.

Има още много удобства, като мобилни приложения за управление на различни функции в електро колите, които ще представим в подробни допълнителни материали по проекта.

Възприемане и разпространение

Външно, вероятно няма да познаете, че една кола е електрическа, освен по липсата на ауспух. За да започнем да възприемаме масово електрическите превозни средства обаче е нужда постоянна информационна кампания, която да предоставя подробности за тях.

Множество изследователски институти, лаборатории и, разбира се, самите автопроизводители, работят усилено за подобряване на технологиите и намаляване на цените на електрическите коли, за да улеснят допълнително тяхното възприемане.

Много правителства и общини вече предлагат субсидии за покупка на електромобил, което допълнително намалява цените и спомага за масовото разпространение на електромобилите.


 За повече информация:

СНЦ „Електромобили за регионите - Исперих”

Румен Иванов: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Мартин Хаджистойков: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Теодор Иванов: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Настоящото издание е реализирано с финансовата подкрепа на:

ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2007-2013 Г. СТРАТЕГИЯ ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ИСПЕРИХ ПО МЯРКА 7.1 "НАПРЕД КЪМ НАСЛЕДСТВОТО – ТЕРИТОРИЯТА ИСПЕРИХ НИ ОБЕДИНЯВА"

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума