Шофьорски курсове на Mercedes електромобил за ученици

Полезно и ефективно
В този блог: Daimler AG стартира пилотна програма под мотото "електрическата мобилност е нещо, което можеш да научиш".

В електромобилната гама на Mercedes-Benz сега има B-Class и Smart ForTwo Electric Drive и компанията майка Daimler AG започва да ги използва в училища за шофьори заедно с партньора Academy Holding AG...

Инициативата на Daimler представлява нова пилотна програма за получаване на шофьорска книжка B-категория с шофиране на някой от двата електромобила. Компанията предлага на учениците, които се включат в програмата, също и eDriverLicence за това, че са изкарали шофьорски курс на електромобил.

В добавка към специалната книжка студентите сдобили се с такава получават безплатна регистрация за Car2go програмата за споделяне на електромобили, както и 100 безплатни минути шофиране. Ако си родител няма как да не ти звучи добре – детето ти получава книжка за нов тип модерни коли и след това не се налага да му купуваш кола, а разходът за енергия е минимален и всичко това в добавка към "зелената" част на нещата.

Ето на какви акценти набляга Daimler за програмата "Електромобили в училища за шофьори":

  • Електрическите автомобили улесняват начинаещите шофьори;
  • Чрез инициативата Daimler AG и Academy Holding AG подготвят млади шофьори за бъдещето на електрическа мобилност;
  • Пилотният проект обхваща пет училища за шофиране в областта на Щутгарт;
  • eDriverLicence шофьорската книжка дава бърз достъп до car2go услугата.

Максимата на стартиралата на 10 април, 2015 г. програма гласи, че "електрическата мобилност е нещо, което можеш да научиш". В хода на проекта инструктори, експерти по обучение и представители на различни компании ще обсъждат тенденцията "Електрическа мобилност в шофьорските училища в контекста на настоящата регулация при издаване на документи за правоспособно шофиране".

В програмата ни прави впечатление това, че младите шофьори ще бъдат въвеждани по опростен и бърз начин в днешния свят на местната мобилност без емисии. Освен самите шофьорски курсове проектът засяга и всеки аспект на електрическата мобилност. Това означава младежите да се запознават подробно с електромобилите и да добиват опит с тяхната употреба, като целта е те да бъдат интегрирани в тренировъчния процес и да създадат ентусиазъм у младежите за електрическата мобилност.

Обучението включва също и услугите за мобилност, както и различни елементи като време за зареждане, пробег, ускорение, рекупериране и др. Друг много важен аспект е, че се обръща специално внимание на това учениците да свикват с факта, че електромобилите са много тихи и в градска среда трябва да бъдат управлявани внимателно за избягване на инциденти с пешеходци. (Б.а. За повече от година шофиране на електромобил авторът на този блог не е попаднал или предизвикал нито една ситуация застрашаваща пешеходец.)

Car2go промото важи и за хора, които вече притежават шофьорска книжка – в програмата има "old hands" направление, по което всеки с валидна книжка може да изкара eDriverLicence тест с професионален инструктор от шофьорските училища участващи в проекта. С eDriverLicence книжката след това може да се направи безплатна car2go регистрация и да се ползват 100 безплатни минути шофиране на електрически smart fortwo.

Пилотният проект включва използването на десет специално оборудвани за курсовете електромобила, като всяко от училищата получава по един B-Class и един smart fortwo ED. Училищата получават и по една стенна зарядна станция.

Намираме инициативата за много важна и смислена, като се надяваме повече автопроизводители да създадат подобни програми с училища и различни институции и работим това да се случи в България.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Източник: Daimler

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

чудесно!
но тъжното при нас, българите е, че ние сме толкова изостанали и мързеливи, и мразещи да се учим и напредваме, че си стоим на опашката на европейското стадо, а както е известно за да оцелееш в стадото не е нужно да си пръв - просто не трябва да си последен!

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения