До €5,5000 премия за нов електромобил в Мюнхен

Полезно и ефективно

В този блог: В баварската столица заделят до €22 милиона евро за двугодишна електромобилна субсидия.

С новата инициатива фирмите в града ще могат да купуват електро коли с отстъпка до €5,500...

Тя се състои от €4,000 субсидия, след което има планирана нещо като "скрап схема," с отстъпка от още €1,000 вероятно при предаване на стара ДВГ кола за скрап, и накрая, ако електромобилът се зарежда предимно със "зелен" ток, компанията може да получи още €500 отстъпка.

При нашите посещения на електромобилното изложение eCarTec Мюнхен през 2013 г. и 2014 г. видяхме много малко електромобили в града. В други региони на Германия има значително повече. През 2014 г. в един от салоните (дилър) на VW в Мюнхен, млад служител ни изгледа странно след въпрос дали имат наличен e-Golf за тест. Пред салона имаше две зарядни станции, но според младежа те бяха наскоро монтирани, а след кратка проверка се оказа, че в града има "един e-Golf при друг дилър"...

От новото поощрение за покупка на електро кола могат да се възползват само фирми, чиито централи се намират в Мюнхен. За корпоративни клиенти като Deutsche Post и UPS обаче е достатъчно да имат регистрация в града. Всяка фирма може да получи отстъпка за максимум 20 електромобила годишно.

От: Mein Elektroauto

eCars.bg / Elektromobili.bg


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения