Ново място за зареждане на електромобили в Бургас

Полезно и ефективно

В този блог: Още една общинска зарядна станция за електромобили заработи в Бургас.

След монтажа на първата на паркинга на ул. Гурко това лято, ОП Транспорт добавя още две устройства за зареждане, в подземния паркинг на пл. Кирил и Методий в града...

Зарядните станции са изработени от А1 Еко от Исперих и са снабдени с различни контакти, за повече възможности за зареждане. Едно от устройствата е с Тип 2 контакт (предстоящият официален ЕС стандарт от 2017 г.), а на другото може да се зарежда от стандартен контакт на 220V както и от един трифазен с мощност 10 кВт.

Тип 2 контактът осигурява до 22 кВт, но предстои към него да бъде подадена тази мощност. Засега е възможно зареждане с 10 кВт. За ориентир, при такава мощност (10 кВт) Renault ZOE се зарежда за 2 часа, а Tesla Model S за около 8 часа. На пълната мощност от 22 кВт (20 кВт реални) зареждането е два пъти по-бързо.

Идеята за монтиране на зарядни устройства в подземни паркинги съвпада с нашия подход за мрежата от зарядни станции на нашето Сдружение ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ, чиито първи станции очакваме да монтираме в края на октомври.

Подземните паркинги са удобни за гариране и зареждане на електромобили и ако нямаш собствен гараж предлагането на комбинирана услуга паркиране + зареждане те улеснява в решението да си купиш електрическа кола.

Точно такава услуга планира да предлага ОП Транспорт Бургас, с намерение за монтиране на още зарядни устройства в подземния гараж на пл. Кирил и Методий при интерес от страна на потребители. Гаражът има капацитет за предлагане на подобна услуга.

И за финал, остана да загатнем, че в Бургас предстои монтаж на още една зарядна станция, на паркинга на голям търговски обект. Поздравления за инициативата и очаквайте зарядни станции и на ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ в града.

А и наоколо... ;)

eCars.bg / Elektromobili.bg


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Добра новина..

1 брой ли е тип две контакта?

Петър Стойчев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

[QUOTE=earendil:1607]Добра новина..

1 брой ли е тип две контакта?[/QUOTE]

Точно толкова - това е актуална снимка от мястото на монтажа - с увеличение да се виждат устройствата, че инак не се.

Айда да ви е честито.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Много хубава новина С нетърпение чакаме и други нови станции. А освен Тип 2, какво са другите точно? Шуко и червен СЕЕ, или син и червен СЕЕ, или други.... ? И да вкарате станцията на ВсичкоТок

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари