Отново в Бургас – този път електро почистваща техника

Полезно и ефективно

В този блог: Електрическа тротоарна метачка почиства централни градски площи в Бургас.

Техниката е на местната сметопочистваща компания Титан Бургас и може да отделя фасове и други боклуци от есенните листа...

За малката сметосъбирачка на ток ни светна приятел и електромобилен съмишленик от Бургас, където определено дръпват напред откъм електрическа мобилност.

Сред скорошните е-мобилни инициативи на бургазлии са общинска зарядна станция за електромобили на паркинга на ул. Гурко, нови две зареждачки в подземния паркинг на ул. Кирил и Методий и електрическата тротоарна метачка на Титан.

Произведена е в Китай и върши много добра работа, при това доста по-тихо и без да изхвърля дим точно където се разхождаш и искаш поне малко по-свеж въздух от този по улиците – използват автометачката за почистване на големите площадни пространства и пешеходни зони.

В скоро време в града вероятно ще бъдат монтирани още зарядни устройства за електромобили, а ОП "Транспорт" предвижда да оборудва допълнително места в подземните паркинги и да предлага комбинирана услуга паркиране и зареждане на електромобили, например с месечен абонамент.

Има и известни индикации, че едно по-голямо електро возило може да се появи в Бургас и като разберем със сигурност, ще го отразим подобаващо.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Мдаа а не като в близката градинка, където на хората от чистота им бяха раздали бензинови духалки да измитат листата и такъв смог се стелеше, че на кръстовището въздухът си беше направо планински : D
Направи се подписка и се спря това безумие. МПС-тата могат без въздух (очевидно), ама ние не.

Емо
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения