Как да си смяташ пробега с калкулатора за Tesla Model S

Полезно и ефективно

В този блог: Виж как се променя пробега на Model S спрямо различните фактори.

На сайта на Tesla има един много полезен калкулатор, който показва влиянието на скоростта, външната температура, отоплението/охлаждането на интериора и диаметъра на джантите върху пробега на Model S и X. Да го разгледаме...

За електромобилите на Tesla е, но важи за всички електро коли, защото производителността им в една или друга степен зависи от това как шофираме, какви опции (и как ги) използваме, какво е времето и др.

В калкулатора на Tesla Motors може да променяш стойностите на отделните фактори и системата ти дава примерен пробег на база съответните настройки. Един бърз пример е, че Model S 85D дава 475 км пробег при 10°/100 км/ч/19" джанти), но ако намалиш скоростта на макс. 70 км/ч калкулаторът вече показва супер приличните 694 км пробег.

Връщам се на десетте градуса, че е есен и идва зима, пусни отоплението и губиш към трийсетина км пробег, а при 120 км/ч пробегът от примера отгоре спада на 375 км.

Има обаче ограничения за минималната (45 км/ч) и максималната скорост (120км/ч), което не позволява да се добият впечатления за разхода при под и над тази скорост. Калкулаторът обаче дава добра представа за това, което можеш да очакваш от Model S, както и какво е твоето влияние върху пробега.

Ако идеш на страницата на Model S, надолу ще намериш калкулатора и може да споделиш какви настройки задаваш и какъв пробег получаваш.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари