Нови бързи зареждачки съвместно от BMW и Nissan в щатите

Полезно и ефективно

В този блог: Партньорство между BMW и Nissan за двойни бързи зарядни в щатите.

Двойни означава DC устройства с CCS и CHAdeMO стандартите, съответно за BMW i3 и Nissan LEAF, на 120 места в 19 щата. Целта на това партньорство, според компаниите, е да се осигурят повече места за зареждане на собствениците на двата електромобила...

На всяко от тези 120 места ще бъде монтирана комбинирана 50 кВт DC бърза зарядна станция с два кабела (CHAdeMO и CCS щепсели), но освен i3 и LEAF на станциите ще могат да се зареждат и всички останали електромобили с такива контакти.

На 50 кВт бърза зареждачка батерията се пълни до 80% за 20-30 мин. в зависимост от това колко заряд е останал в нея. Обикновено производителите дават 30-те минути за диапазона 0-80%, но по-реалистични са 20-те, защото обикновено не оставяме батериите празни и от 10-15% заряд нагоре до 80% времето за зареждане се скъсява с десетина минути.

Зарядните станции естествено ще бъдат заложени в навигационните устройства на двата модела и ще са откриваеми с мобилните приложения за i3 и LEAF.

На този етап има два неясни въпроса – кой ще е производителят на устройствата (и BMW, и Nissan имат свои бързи зарядни, но не и комбинирани), както и кои са точните места, на които ще бъдат монтирани.

По-важното е, че конкурентни автопроизводители се обединяват за подпомагане на електрическата мобилност, което излъчва много положителен сигнал и улеснява значително в решението да си вземеш електромобил.

От: Green Car Congress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения