Задава се забрана за дизели без Евро 6 в германските градове

Полезно и ефективно

В този блог: В замърсени градски зони в Германия влизане само с нов син стикер.

Скоро германските градове ще получат нужните им правни инструменти за забрана на по-стари дизелови превозни средства в най-замърсените райони...

Според Automotive News, правителството на Канцлера Ангела Меркел ще премахне законодателната несигурност, която създава колебание у кметове и общините като цяло, за забрана на по-стари дизелови превозни средства по улиците.

Заместник министърът на околната среда Йохен Фласбарт е обявил, че мярката ще влезе в сила по-късно през тази година. Причината за нейното въвеждане, както вече знаем от скандала с Volkswagen, е в това, че зададените от ЕС емисии на азотен оксид (NOx) са многократни превишени в Германия. И в останалите държави, естествено, просто тук става дума конкретно за Германия.

Фласбарт коментира в Берлин миналия четвъртък, че "Мярката е превантивна, докато електромобилите започнат да доминират в нашите  градове."

След въвеждане на промените, в (части на) германските градове може да бъдат въведени забрани за движение на дизелови превозни средства, които не отговарят на Евро 6 нормите. На този етап Фласбарт казва, че вече има единодушна подкрепа от официални лица за мярката.

Евро 6 нормата задава таван от 80 гр на километър NOx емисии и е задължителна за всички нови дизелови превозни средства от 2015 г.

Но има проблем и той не е само на Volkswagen. Вече има обвинения и към други автопроизводители за неспазване на Евро 6 нормата.

Програмата Stickoxidplakette – Blaue Plakette или NOx стикер е обявена на 7 април, 2016 г. и след като бъде въведена в определени градски зони ще могат да влизат коли само с такива стикери. "На прицел" са най-вече градове като Берлин, Кьолн, Аахен, Дюселдорф, Есен, Гелзенкирхен, Франкфурт, Щутгарт, Мюнхен и Дармщат.

От: Automotive News

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума