Tesla в разговори с верига бензиностанции за монтаж на Supercharger зарядни

Полезно и ефективно

В този блог: Американска верига бензиностанции може да стане партньор на Tesla.

Новината идва от Washington Post (през Electrek) и според изданието Tesla обсъжда възможността за монтиране на Supercharger зарядни устройства на обектите на веригата Sheetz...

Всъщност, Tesla зарядни станции вече има на бензиностанции. Странно е, защото не са отбелязани на Supercharger страницата на Tesla, но компанията е продала 12 Supercharger-а на Manaseer Group и те са монтирани на три от бензиностанциите на групата в Йордания (отбелязани са на supercharge.info).

Статията в Washington Post цитира човек от ръководството на Sheetz, според когото "Ние имахме разговори с тях за монтиране на техните зарядни станции на наши обекти. Все още няма нищо конкретно, но продължаваме дискусиите."

В Electrek пишат, че са получили потвърждение от Tesla, в което се казва, че "Tesla разговаря с някои вериги бензиностанции за монтиране на зарядни устройства на определени обекти, разположени удобно за дълги пътувания, където нашите клиенти може да получават търсени удобства."

Статията в Washington Post не споменава специфично Supercharger станциите, но "дълги пътувания" може да означава само, че се водят разговори за монтиране на точно такива устройства.

Сегашната мощност на Supercharger зареждачките (120-135 кВт) означава зареждане между 30 и 60 минути в общия случай. Това определено е време, в което един търговски обект би искал хората зареждащи своите електромобили да пазаруват или използват услуги.

Интересно е да видим дали ще се стигне до подобна сделка на Tesla, как ще отекне едно такова споразумение из петролната индустрия и дали ще има още вериги желаещи да се присъединят. Изглежда ни като много вероятно развитие на нещата.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения