Tesla захранва цял остров със соларни панели

Полезно и ефективно

В този блог: Изграждайки мрежа от 5328 соларни панела и 60 батерии, Tesla почти напълно захранва цял остров.

Замествайки дизеловите агрегати, използвани до момента на острова, соларните панели захранват болници, училища и полицейски участъци. Системата може да поддържа електрозахранването на целия остров цели три дни без слънце...

След като тази седмица закупи SolarCity за 2,6 милиарда долара, Tesla обяви, че в рамките на свой проект изцяло захранва остров Та‘у в Американски Самоа със соларни панели. Досега електричеството на острова се е осигурявало от дизелови агрегати, но през последната година Tesla е изградила микро мрежа от соларни панели и батерии, която почти напълно ще задоволява нуждите на 600-те жители на острова.

Проектът има за цел да покаже потенциала от свързването на двете компании. Микро мрежата на остров Та‘у се състои от 5328 соларни панела, произвеждащи 14 мегавата и 60 Tesla батерии, с капацитет 6 мегаватчаса. Проектът, който е финансиран от властите на Американски Самоа и САЩ, ще замени използваните досега 1135 литра дизел на ден или над 414 502 литра на година и разходите по доставянето му. Това е количеството, използвано от един от агрегатите като има още два резервни.

Микро мрежата може да поддържа захранването на целия остров в продължение на три дни без слънчева светлина и да се презареди напълно за седем часа. Болници, полицейски участъци и пожарни ще използват изцяло слънчева енергия. "Проектът ще намали въглеродния отпечатък на света", казва местният жител Кейт Ашуун. "Живеещите на острови първи усещат последиците от глобалното затопляне. Надяваме се с този проект да дадем пример, който всички могат да последват".


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари