IKEA монтира бързи зарядни станции по магазините си в Норвегия

Полезно и ефективно

В този блог: IKEA започва да изгражда зарядна инфраструктура първо в държавата с най-много електромобили.

Първата бърза зарядна станция е открита наскоро в Слепенден от норвежкия министър по климата и околната среда Видар Хелгесен и Кристина Бу от електромобилната асоциация...

Нашият приятел Румен от Осло, който вече кара нов Nissan LEAF 30 ни светна за новината и ето че IKEA вече е монтирала бърза зарядна станция и на магазина в Рингсакер и предстои да добави още в Трондхайм и Кристиансанд през 2017 г. Към локациите ще бъде добавен и Ставангер когато завършат изграждането на ново складово съоръжение там.

Хелгесен се надява повече компании да последват примера на IKEA и от 2025 г. в Норвегия да се продават само електромобили. IKEA със сигурност ще отиде много по-напред в природосъобразно отношение ако също така започне да подменя автопарка си към електрически. Така правят например в Германски пощи, че даже вече произвеждат електромобили.

На паркинга на магазина в Слепенден са монтирани четири бързи зарядни плюс още четири комбинирани устройства. Инсталацията е на Fortum Charge & Drive и зареждането се заплаща през мобилно приложение или с регистрация във Fortum или EV Society.

Сега в Норвегия има около 650 бързи зарядни станции, като според асоциацията за всеки 100 електромобила е необходима една бърза зареждачка. С близо 100000 електромобила в страната, остава да добавят 350 зарядни, за да бъде спазено съотношението.

Норвегия е много напред с електромобилите и затова IKEA прави тази инвестиция там. Но щом веднъж са започнали е само въпрос на време да прехвърлят инициативата и в други държави.

А на снимката се вижда дори Opel Ampera-e, който очевидно вече е наличен за тестове. Тези дни от Opel потвърдиха, че моделът ще излезе на пазара първо в Норвегия.

От: elbil.no


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума