Toyota прави "кутия за умни ключове" за споделяне на коли

Полезно и ефективно

В този блог: Toyota се включва в бизнеса за споделяне на автомобили с ново изобретение.

Всеки желаещ да сподели колата си, когато не я използва, може да постави "кутия за умни ключове" на таблото си. С помощта на устройството други хора лесно ще могат да отключат и запалят колата...

Устройството, използващо Bluetooth връзка, позволява на потребителите да отключат и запалят колата, използвайки единствено телефона си. Други компании също предлагат толкова лесен достъп до споделените автомобили, но Toyota възнамерява да направи услугата по-достъпна. Всеки, желаещ да обяви колата си за споделяне, ще може да го направи без много усилия.

Идеята на Toyota е да предостави възможност на всеки, който иска да припечели пари, предлагайки автомобила си под наем. Желаещият просто трябва да монтира "кутията за умни ключове" или Smart Key Box, без допълнителни модификации. Когато някой наеме колата, му се изпраща код чрез мобилно приложение и при приближаване на смартфона прави Bluetooth връзка с устройството или както го наричат от Toyota "ръкостискане". Времето, за което е валиден кодът, се регулира от резервацията на автомобила.

Идеята е прекрасна, но ще почакаме докато я видим на практика, особено в България. Засега проектът ще бъде пуснат тестово в Сан Франциско през 2017-та в партньорство с Getaround.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения