Във Франция до €10,000 фирмена субсидия за лекотоварен електромобил

Полезно и ефективно

В този блог: С връщане на стар дизел във Франция фирмите взимат значителна отстъпка за нов електро модел.

Френското правителство обяви серия от мерки срещу замърсяването включащи субсидии за покупка на служебни електромобили...

Министърът на околната среда Сеголен Роял обяви в събота, че от януари 2017 г. фирмите ще могат да ползват до €10,000 бонус, ако предадат за скрап служебни дизелови лекотоварни возила или таксита и закупят нови електрочески. Мярката вече важи за частни потребители от миналата година.

Има и още една нова субсидия – €1,000 за покупка на електрически скутер. Това е солидна субсидия, чрез която може да се купи електро скутер на половин цена и дори по-евтино, в зависимост от модела. Не говорим за струващия над €15,000 BMW C-Evolution, разбира се.

И у нас в големите градове въздухът е много мръсен, но и във Франция положението явно е доста сиво. В Париж вече има частични забрани за стари дизели, но това със сигурност не е достатъчно предвид новините за най-голямото регистрирано досега зимно замърсяване на въздуха в момента.

В България също има субидия на същата стойност – 20,000 лв – която обаче важи само за администрацията. Финансинаето на програмата в на стойност 1 милиона лева и по нея одобрените проекти вече получават електромобили. С нея общини, правителствени агенции, министерства и други институции могат да закупят еллектрически превозни средства с 20,000 лв отстъпка и плъгин хибриди с 10,000 лв отстъпка.

Силно се надяваме примери като този във Франция и отскоро в Германия да бъдат приложени и в България, което да помогне на повече хора по-скоро да се сдобият с електромобил и у нас.

От: ElectricCarsReport

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения